Kinderfeestjes

Stap 12
* Velden met een * zijn verplicht
Standaardvelden

Doosjes uit Riga ...

Terug van weggeweest, kinderfeestjes in het museum

Sinds kort bestaat weer de mogelijkheid om in het Veenkoloniaal Museum kinderfeestjes en verjaardagpartijtjes te organiseren. Kunstenares Dimphy van den Berg uit Groningen begeleidt (op aanvraag) op de woensdagmiddag en zaterdagmiddag in onze Tiemo Tijdloos Themaruimte de kinderfeestjes. Er kan worden gekozen uit drie verschillende thema's.

Inclusief ranja en wat lekkers tijdens het knutselen en afsluitend natuurlijk patat met kroket of frikandel! Professionele begeleiding door een ervaren kustenares. Prijs per kind € 18,50. Minimaal 6, maximaal 12 kinderen. (Ouders betalen € 2,50). Extra optie: zelf ouderwetse snoepjes scheppen: € 2,-

Kinderfeestjes

1. Tegeltje aan de wand
De kinderen gaan eerst kijken naar oude tegels in de schipperskamer in het museum. Hier zijn verschillende voorstellingen te zien zoals molens, zeeschepen en bloemen. Daarna mogen de kinderen zelf aan de slag. Wat komt op het tegeltje? Reclame van kleding, een huisdier of een logo van de voetbalclub? Het maakt niet uit,de keuze is groot. Met speciale verf wordt de tegel geschilderd en kan daarna thuis in de oven afgebakken worden.

2. Doosje uit Riga
In het museum zijn souvenirs te vinden die de kapiteins meebrachten uit Riga. We kijken in de Rigazaal. In één vitrine staat zogenaamd Riga-werk. Dat proberen we na te maken. We gaan doosjes beschilderen met rode, zwarte en goudverf in de patronen van de nap. Er zijn ook doosjes met berkenbast, wie weet lukt het ook om die na te maken.

3. Een  eigen stilleven
In het museum staan veel mooie oude voorwerpen. Ook in het depot staan oude voorwerpen. Wat schilderen we na?  Oude blikken, scheepshondjes, een oude bloempot of een oude jas! Het maakt niet uit want de kinderen mogen zelf kiezen en schilderen de voorwerpen na. Zo ontstaat een heus stilleven. Dat wil je vast wel op je kamer aan de muur hebben.

Dimphy van den Berg - Schilder

"Vervlogen tijden, cultureel erfgoed! Dat is mijn ding. "

Ik heb mijn opleiding gevolgd aan de Kunstacademie Minerva in Groningen en ben in Dimphy van den Berg1986 afgestudeerd in de richting Zeefdruk en Schilderen. Mijn werk bestaat uit schilderijen en collages. Verder maak ik kunstdozen met een thema en heb ik geleerd glas en lood te ontwerpen en maken. De spontaniteit van kinderen en hun fantasie spreken me aan. Ik vind het boeiend en inspirerend. De wisselwerking tussen hun kijk op dingen en mijn eigen manier van werken geeft leuke, verrassende resultaten. Ik laat de kinderen ook kennismaken met cultureel erfgoed.